onsdag 31 oktober 2012

Inlägg i genusdebatten - eller inte...

Öser ofta ur min aggression för gubbar vilket är otroligt skönt och alltid ger lite extra energi och tillfredställelse.

Den här gången tänker jag istället gå åt ett annat håll - de könlösa männen!
Nu kommer säkert många av er småbarnsmammor och underbara flickvänner bli sura och gå i försvar för era män men gör inte det. Det tjänar inget till.

Ni har säkert sett dem därute, dessa män som helt lagt undan sin manlighet. Det handlar om inställningen - de är lite bättre än er andra och de behöver ingen manlighet kvar i kroppen för att bevisa det, vilket har lett till att de numera klär sig i mjuka byxor i neutrala färger med neutrala koftor och fotriktiga skor. Allt för att göra livet så smidigt som möjligt...

Jag tar ett exempel från en föreläsning min man var på nyligen. Ett professionellt symposium med flera föreläsare från USA och England och sedan en från Sverige... Självklart en plyschis. Efter de proffsiga utländska föreläsaren kliver denna sak upp på scenen och startar sin föreläsnings med - en bild på sina barn... och inleder med att det hade varit så mysigt om de hade kunnat vara med här idag... Var för då??? Det är en professionell föreläsning med betalande deltagare - varför skulle dina barn ha varit med???

Andra kortare exempel är män med barn på buss och tunnelbana som inte vågar säga till sina små ögonstenar att man inte står i sätena och inte skriker i öronen på medpassagerare! Det är ok att säga ifrån - bara så att ni vet...

Det handlar om MÄNNEN eller De Könlösa Männen!!!
Det går att vara omtänksam, mjuk och underbar utan att tappa all stake!

När och hur blev det så här?

Jämlikhet betyder inte könlöshet.

Nu känner jag mig lycklig och lättad igen:)
Redo för att möta den underbara verkligheten och fler könlösa män.

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet men det heter jämnställdhet mellan könen och jämlikhet när det gäller religion, hudfärg mm

  moster

  SvaraRadera
 2. Oj, tur att man börjar bli gammal.... Puss Puss Pappa

  SvaraRadera
 3. Jag är egentligen inte särskilt intresserad av att ge mig in i genusdebatten och tycker verkligen att kvinnor ska få vara kvinnor och män män.

  Men samtidigt tycker jag att alla ska få vara hur de vill också. Och kan inte tycka att det är värre med en mjukisman än en testosteronstinn dylik.

  Dessutom tycker jag att det är precis lika många kvinnor som inte vågar eller vill säga till sina störande ögonstenar och att det är precis lika illa som när pappor inte gör det.

  Det sagt hade jag nog också tyckt att det var pinsamt och opassande att visa en bild på sina barn, om man inte hade en poäng med det.

  SvaraRadera