tisdag 4 september 2012

Zinfandel...

Att åka på en riktigt bra semester handlar för mig mycket om god mat och dryck. Eftersom USA är ett återkommande tema för våra semestrar tänkte jag ta upp några saker som gör detta till ett fantastiskt land.
1. Zinfandel
2. Ranch dressing
3. Baktillbehör
4. Hamburgare
5. Shopping

Men vi börjar med det viktigaste:)

1. Zinfandel... finns det ett vackrare namn på en druva och ett godare vin...? Jag tycker inte det.
På en liten rundresa i Healdsburg, Sonoma nyligen fokuserade vi helt på vingårdar med bra betyg på sina Zinfandel´s. Jag kommer återkomma till detta flera gånger och nöjer mig idag därför med ett litet tips.
Det finns ett dessert vin gjort på Zinfandel (det finns säkert fler men jag känner till ett...). Första gången jag drack det var på Pulinos i NYC (fantastisk pizza!). En liten sipp och jag var såld:). Vinet kommer från Dashe Cellars i Sonoma och heter Late Harvest Zinfandel, mmmmmmm. Sött, underbart med en fin fyllig smak! Drack den sista skvätten i flaskan i helgen, som tur är har jag en flaska till!
Vi smakade och köpte flera viner men det återkommer jag till. Har inte lyckats hitta detta fantastiska vin i Sverige men det kanske du har?
Att ta med vin hem från USA är tungt och lite osäkert men det gick mycket bra den här gången. Mycket tack vare våra "vineskins". Kommer aldrig resa till ett land med gott vin utan dessa igen!
Andra vingårdar att nämna är Stryker och Alexander Valley Vineyards. Fler recensioner kommer - jag ska bara dricka vinet först;)
Zinfandel in the making:)


2 kommentarer:

 1. Fick lära mig i söndags att ett zinfandel vin kan må bra av en liten isbit i sig för att få fram fler fina smaker... värt att prova :)!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstöra det fina vinet med en isbit? ;) ok jag ska testa...

   Radera